Over ons

Het domaine waar de mini natuurcamping zich bevind

Ons terrein bestaat uit een grote woonboerderij waarin zich onze woning bevindt en aaneengesloten de chambre d’hotes met eigen opgang. Er is een 200 jaar oud bakkershuisje aanwezig die we hebben omgetoverd tot campingsanitair (onderin) en een twee persoons gite. Verder zijn er nog twee grote schuren en een werkruimte. In een van de schuren hebben we een recreatieruimte gevestigd waar kinderen heerlijk kunnen knutselen en hebben we een woonkamersetting gecreeerd. Ons terrein beslaat bijna zes hectare waar een beekje doorheen loopt waarin heerlijk gespeeld kan worden alsmede een klein meertje (vijver) die in 2021 geheel is uitgebaggerd en waarin je heerlijk kan zwemmen. Het geheel is landelijk gelegen en vanaf het terrein is het mogelijk om uren rond te dwalen over het Franse land. Het plaatsje Parsac met een bakker zit op 2,5 km en op 10 min rijden bevindt zich Gouzon met een supermarkt.

Wie zijn de drijvende krachten achter deze mini natuurcamping?

In mei 2021 zijn wij (Ruud van den Brink en Peggy van der Burgt) verhuisd naar onze mooie woonboerderij in midden Frankrijk. Al vanaf het begin van onze relatie (nu 12 jaar geleden) zeiden wij tegen elkaar dat we ooit naar Frankrijk zouden verhuizen. Het was in januari 2021 dat Ruud ineens besloot dat het nu tijd was! Mijn werk in de bedrijfscatering was door de Covid helemaal stil gevallen maar Ruud zijn bedrijf floreerde juist doordat iedereen ineens een nette tuin wilde om heerlijk in te vertoeven. Dit heeft hem waarschijnlijk zo’n boost van zelfvertrouwen gegeven dat hij voelde dat dit het moment was om zijn droom achterna te gaan.

Een mooie verrassing, van droom naar werkelijkheid

“We hebben zaterdag een afspraak” aldus Ruud, op een doordeweekse dag in januari, waarop ik hem vragend aankeek. “ja, voor die boerderij in Frankrijk”. Tot op dat moment hadden wij alle twee wisselende momenten gehad waarin we het internet afstruinden naar een mooie plek. Maar verder dan dromen was het nog nooit gekomen. De afspraak was in januari (met de Nederlandse eigenaar in Nederland), we zijn de boerderij gaan bezichten in februari en in mei waren we verhuisd. Wat kan het leven ineens in een stroomversnelling zitten. Ons eigen huis was binnen een week verkocht. Niets hield ons nog tegen.

Van mooi naar mooier

Switchen van een leven in Nederland naar wonen op een mini natuur-camping

Hoe het kan dat wij zo makkelijk die switch konden maken komt mede omdat ik (Peggy) op het moment van onze ontmoeting (12 jaar geleden) ook in Frankrijk woonde. Vijf jaar heb ik gewoond en gewerkt bij Centre Lothlorien, een centrum voor rust en bewustwording waar mooie cursussen worden georganiseerd. Ik was daar met name verantwoordelijk voor het ontbijt en de lunch, het verzorgen van de gastenkamers en het verwerken van de groenten uit de moestuin. Daarnaast gaf ik in het hoogseizoen wekelijks een workshops over chakra’s en had ik een ruimte waar ik chakra healing mocht aanbieden. Dit leven wisselde ik af met het werken voor het boekenfestijn. Een grote organisatie die boekenbeursen organiseerde in Nederland en België. Hier heb ik Ruud mogen ontmoeten die werkzaam was in het magazijn van deze organisatie. Na een jaar heen en weer reizen besloot ik dat het tijd was mijn spullen in te pakken en terug naar Nederland te gaan om bij Ruud in te trekken, met de belofte dat we ooit samen naar Frankrijk zouden gaan. Een leven in verbinding met de natuur maakt ons beide heel gelukkig en we genieten dan ook erg van de mooie natuur en rust in de Creuse. Ruud is naast de camping werkzaam als tuinman bij verschillende andere projecten in de Creuse en Peggy is mindfulanalyst en verzorgt voor de liefhebbers diverse retraites. Daarnaast kan je altijd bij haar terecht voor een soulhealing of chakrabalancing. Kijk hiervoor op https://heldermindful.nl/soulhealing/ (je word doorgelinkt naar een andere website)

Wie wonen er bij ons op de natuurcamping?

Als laatste willen we jullie even voorstellen aan onze grote vriendjes die samen met ons op de natuurcamping wonen. We hebben geen kinderen maar wel een gezellige beestenboel. Onze drie kippen zijn helaas afgelopen winter allemaal als maaltijd verorbert door meneer of mevrouw de vos, helaas maar dat is de natuur, vooral in de winter. Binnen een paar maanden komen daar weer nieuwe voor in de plaats.

Met ons mee verhuisd vanuit Nederland zijn Goud, Zilver en Aslan. Twee katten en een herdershond. Vooral de katten wisten niet wat hun overkwam omdat ze van een binnenleven ineens de hele wereld aan hun voeten geworpen kregen. Voor Zilver was dit gelijk een oase maar Goudje is echt even depressief geweest en is van een dikke rode kater vermagert naar een klein hummeltje. Gelukkig heeft ook hij zijn draai kunnen vinden en is nu graag buiten op pad. Aslan is onze grote vriend, een superlieve herder die als pup gevonden is in de sneeuw in Bulgarije. Een rugzakje dus maar zonder problemen. Hij is wat angstig voor nieuwe mensen maar dan draait hij zich om en gaat zijn eigen weg. Onze nieuwste telg is Beau een kruising Bordercollie/Beaucheron. Ons eerste campingseizoen was zij nog een pup van drie maanden waardoor zij is opgegroeid met de aandacht en liefde van kinderen en volwassenen. Ze is een echte allemans vriend en wil met iedereen spelen.

We hopen jullie bij ons te mogen ontmoeten

Voor een heerlijke ontspannen vakantie waar je jouw aandacht op jezelf en je gezin kan leggen ben je bij ons aan het goede adres. Kom genieten van de rust, stilte en verbinding. Neem vandaag nog contact met ons op