Off grid kamperen in de Creuse

kamperen in een mooie piramide tent, off grid, achter op het veld

Naast de vier sfeervol ingerichte ‘Glamping’ Bell tenten, die gezellig samen op een veld staan, hebben we nu ook een ‘Bamping’ tent. Zelf had ik er nog nooit van gehoord tot ik de term bij mijn zoektocht, naar een mooie off grid beschrijving, op google tegenkwam. Wat is bamping? Waar men vroeger nog gewoon simpel ging kamperen zie je nu steeds vaker, net als bij ons, de glamping naar voren komen voor de luxe van een echt bed. (natuurlijk ben je bij ons ook van harte welkom om ‘gewoon’ te kamperen) Als tegenhanger hiervan is de bamping in het leven geroepen. Bamping staat voor back-to-basic kamperen. Dus kamperen met alleen de basisbenodigdheden. Op het uiterste puntje van ons terrein hebben we een mooie bampingplek gecreërd. Je verblijft hier heerlijk afgelegen midden in de natuur met een prachtig uitzicht op de omliggende weilanden. Jullie worden ’s ochtends gewekt door het fluiten van de vogels. Je kan hier nog reeën en vossen spotten of de moerasbever actief bezig zien voor zijn hol. Uiteraard vragen wij wel respect voor dier en natuur. De tent ligt aan een smal beekje maar of daar hoog zomer nog water in zit durven wij niet te beloven daarom zullen wij wel zorgen voor een 10 liter watertank die klaar staat bij jullie aankomst. En natuurlijk mogen jullie gebruik maken van het campingsanitair (en overige voorzieningen) op maar vijf minuten afstand. Dus hoe basic jullie het willen hebben kunnen jullie zelf bepalen.

Retro keukenkastje

De tent is voorzien van een retro camping keukenkastje met een tweepits gasfornuis en basic pannen/serviesgoed. Er zijn twee slaapcabines met elk een twee persoonsluchtbed. Overige kampeerspullen zoals slaapzakken, stoeltjes, zaklamp mogen jullie zelf meenemen.

Benieuwd naar de kosten

Zijn jullie na het lezen van dit stukje enthousiast geworden en benieuwd naar de kosten of willen jullie direct reserveren?

Sfeervol ingerichte sibleybell XL tenten

Voor meer informatie over onze camping en de sfeervol ingerichte tenten kunnen jullie nog even kijken op onze pagina ‘kamperen op een mini natuurcamping’.